Ontdek de kracht van inclusiviteit: het succesverhaal van Your Data Company

In het kantoor hangt een grote poster van Albert Einstein,  met daarop zijn wereldberoemde quote: “Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

Dat Albert Romeo, oprichter van Your Data Company, precies deze quote aan de muur heeft, is veelzeggend en zien we weerspiegeld in zijn personeelsbeleid. Hij heeft een groot hart en gelooft in kansen. Voor iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd of opleiding. “Tegenslagen horen bij het leven. Daar hoeft iemand niet voor altijd op te worden beoordeeld.”

michael-albert-ydc
“Albert Romeo is een boegbeeld voor werkgevers, in hoe je mensen vanuit een uitkering weer aan het werk helpt.”
Joost van Gent
Joost van Gent

UWV

Your Data Company, opgericht in 2021, is een bedrijf dat zich specialiseert in datamanagement. Dit werk vereist een specialistische aanpak en gaat vaak gepaard met uitgebreide beveiligingsmaatregelen. Het bedrijf is nog jong, maar de prestaties zijn groots. Onder hun opdrachtgevers kunnen ze inmiddels dan ook heel wat grote namen scharen. 

Gedreven door zijn passie voor inclusief werkgeverschap, nam Albert contact op met WSP AVregio, waar Joost van Gent zijn vertrouwde contactpersoon werd. Nu, na ongeveer twee jaar samenwerking, zijn ze beiden enthousiast over de resultaten. Hun partnership reikt inmiddels veel verder dan enkel het vinden van de juiste medewerkers. Ze wisselen ideeën uit en bespreken diverse ondernemersvraagstukken en ontwikkelingen, wat hun samenwerking bijzonder waardevol maakt.

Joost: “Albert is een boegbeeld voor werkgevers, in hoe je mensen vanuit een uitkering weer aan het werk helpt. Als ik een kandidaat voorstel aan Albert, dan begint in zijn bovenkamer van alles te ratelen. Waar zou ik deze man/vrouw kunnen plaatsen? Wat kan ik deze kandidaat bieden?” 

Een mooi succesverhaal uit deze samenwerking is Michael, een kandidaat die enorm gemotiveerd was om in de ICT-branche aan de slag te gaan. Hoewel hij geen directe ervaring had als data-engineer, bracht hij wel kennis van CRM-systemen mee. Albert zag meteen Michaels potentieel en gedrevenheid. Het avontuur begon met een proefperiode, maar al snel bewees Michael zijn waarde. Hij heeft zich ontpopt tot een onmisbare kracht binnen het team en vervult nu met trots de rol van floormanager bij Your Data Company.

“Door WSP AVregio kom ik in contact met de parels.”
UDC-Succesverhaal
Albert Romeo

Your Data Company

ydc-michael-albert

Van kennismaking tot contract: de toegevoegde waarde van proefplaatsingen 

Zo’n proefplaatsing werkt heel fijn, geeft Albert aan. Het is een mooie kans om, na een eerste kennismaking, wat langer de tijd te kunnen nemen om een potentiële nieuwe werknemer te leren kennen. En als de samenwerking van beide kanten goed bevalt, dan wordt zo’n proefplaatsing omgezet in een halfjaar- of een jaarcontract. “Op dit moment zijn er drie mensen, geplaatst vanuit UWV, aan het werk bij Your Data Company. Door WSP AVregio kom ik in contact met de parels.”

Your Data Company groeit hard. En door het inclusieve personeelsbeleid werkt Albert met een kleurrijk, divers team. Deze aanpak leidt niet alleen tot succesvolle contracten, maar opent ook deuren voor mensen die anders moeilijk aan een baan zouden komen. Your Data Company benut deze kansen om het team te verrijken met diverse vaardigheden, wat er ook voor zorgt dat het bedrijf succesvol grote projecten kan aannemen.

Waardering voor ervaring

Albert vindt het onbegrijpelijk dat cv’s van 55-plussers vaak zomaar aan de kant worden geschoven, ondanks het feit dat veel werkgevers staan te springen om personeel. De ‘oudere jongens’, zoals Albert ze graag noemt, ziet hij juist als een zeer waardevolle toevoeging aan zijn team. Ze hebben levenservaring en zijn heel erg gemotiveerd. Wij hebben vier mensen van ouder dan zestig in ons team en ik ben heel blij met hen. Hun prestaties zijn buitengewoon. Onze jongste werknemer is 17 jaar, de oudste is 67.

Sluit je aan bij onze missie

Samen met fantastische werkgevers zoals Albert, werken wij iedere dag aan een inclusievere toekomst. Ontdek hoe samenwerking met WSP AVregio niet alleen de deuren opent voor uniek talent maar ook jouw team verrijkt. Samen maken we het verschil. 

Wil je je meer weten? Neem contact met ons op! We vertellen je graag alles over wat wij, WSP AVregio, voor jou kunnen doen!