Social return: een kans voor positieve verandering

Social Return, afgekort als SROI (Social Return on Investment), is gericht op het realiseren van een positieve impact met jouw zakelijke beslissingen. Dit bereik je door kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor je werkgelegenheid creëert. 

Social return is vaak een verplicht onderdeel van inkoop- en aanbestedingstrajecten van gemeenten. Dat betekent dat bij inkoop- en aanbestedingstrajecten een stukje van de koek wordt gereserveerd voor maatschappelijke impact.

Maar het is meer dan alleen een verplichting; het is een kans om een verschil te maken! Bij social return gaat het om inclusiviteit en het versterken van gemeenschappen. Ontdek hoe jij, samen met WSP AVregio, de kracht van social return kunt benutten en tegelijkertijd jouw bedrijf laat groeien.

 

WSP_Campagne48251 (1) - zorg-1

Wat social return jouw organisatie kan opleveren 

 

Social return als contractvoorwaarde bij gemeenten

Gemeenten hechten groot belang aan social return en stellen dit zelfs als contractvoorwaarde bij inkoop en aanbestedingen. Bij grote opdrachten wordt opdrachtnemers gevraagd om een bepaald percentage van de opdrachtsom in te zetten voor social return-activiteiten. Voor kleinere opdrachten vraagt de gemeente opdrachtnemers om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarbij wordt de invulling door gemeenten naar eigen inzicht vormgegeven.


Wij helpen je graag op weg

Veel werkgevers zien social return als een (ingewikkelde) verplichting. Geen zorgen; we helpen je graag! Als de uitvoerder van het social return-beleid in de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden denken we graag met je mee over de mogelijkheden die jij, binnen jouw bedrijf, hebt om invulling te geven aan het social return beleid. Samen bouwen we aan een sterkere, inclusieve toekomst! 

Hulp nodig bij jouw social return beleid?

Daarin ondersteunen we je graag. We staan voor je klaar!