Je werkt om er lekker van te leven: succesverhaal Joinuz

Je werkt om er lekker van te leven. Dat is de insteek van Joinuz, een detacheringsbureau met verschillende vestigingen dat zich richt op detachering binnen de zorg, overheid en woningcorporaties. Ze hebben een warm hart voor mensen en zetten zich in om mensen aan een baan te helpen die helemaal past bij hun niveau, wensen en passies. 

Dat warme hart hebben ze ook laten zien aan Avres. Op één dag gingen 48 medewerkers van Joinuz op vrijwillige basis keihard aan het werk voor mensen uit de bijstand. Ze hebben op die dag maar liefst 170 mensen geholpen met een CV-check en een individueel coachingsgesprek, om zo hun afstand tot de arbeidsmarkt te beperken. 

Screen Shot 2023-12-12 at 14.38.03-1
"Onze collega’s hebben op 1 dag 170 mensen uit de bijstand geholpen met een CV-check en individueel coachingsgesprek. Op die manier gaven wij invulling aan onze social return verplichting."
Maurice de Charro

Director key-accounts van Joinuz


Dat doen ze vaker, bij Joinuz. Eens per kwartaal krijgen de medewerkers de kans om vrijwilligerswerk te doen. Op deze manier geeft Joinuz invulling aan de social return verplichting. Al zien ze dat niet als een verplichting, maar juist als een mooie kans om óók mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een fijne baan te helpen. 

Maurice de Charro, director key-accounts van Joinuz, vertelt: 'Ik heb net een enorm leuk gesprek gevoerd met een kandidaat, die op zoek is naar een baan. Hij is woonachtig in Gorinchem en op zoek naar een baan: de beste baan om lekker te leven. Wij hebben daar vanuit Joinuz direct op geanticipeerd door lokale bedrijven te bellen, en dat heeft geleid tot een sollicitatiegesprek een paar dagen na dit event.'

Wil je meer weten over het invullen van een social return verplichting?

Tim vertelt je er graag meer over.

Tim
Tim Verdier