Actueel

Nieuwkomers op weg naar werk

๐๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ซ๐ฌ ๐ข๐ง ๐๐ข๐ž๐ง๐ฌ๐ญ ๐ง๐ž๐ฆ๐ž๐ง ๐ค๐š๐ง ๐ฏ๐ž๐ž๐ฅ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐๐ž๐ฅ๐ž๐ง ๐ก๐ž๐›๐›๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฎ๐ฐ ๐›๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐Ÿ, ๐ณ๐ž๐ค๐ž๐ซ ๐ข๐ง ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ค๐ซ๐š๐ฉ๐ญ๐ž ๐จ๐ฉ ๐๐ž ๐š๐ซ๐›๐ž๐ข๐๐ฌ๐ฆ๐š๐ซ๐ค๐ญ. 

Een drietal voordelen op een rij:

1. Maatschappelijk verantwoord ondernemen geeft voldoening en zorgt voor meer betrokkenheid van werknemers. Veel werkgevers vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de maatschappelijke achterstand van groepen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt.

2. Nieuwkomers met een baan staan bekend om een hoog doorzettingsvermogen. Vluchtelingen zijn vaak heel gemotiveerd om weer aan de slag te gaan, bij te dragen aan de maatschappij en een nieuw leven op te bouwen. Vluchtelingen zijn vaak op zoek naar stabiliteit en een netwerk.

3. Door nieuwkomers aan te nemen creรซert u meer diversiteit op de werkvloer. Een groep met een hogere diversiteit kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk. Zo worden er betere en evenwichtige beslissingen genomen en meer creatieve oplossingen ingebracht.

Deze informatie komt uit de Gids voor werkgevers van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Meer informatie? Neem contact met ons op.

Nieuwkomers op weg naar werk

 

Ontvang e-mail notificaties