Wel personeel, geen verplichtingen

Bij het WSPAVregio bent u aan het goede adres als u wel behoefte hebt aan (tijdelijk) personeel. Wij maken graag kennis met uw bedrijf en ontzorgen u graag tijdens de invulling van personele en arbeidsmarktvraagstukken. Onze adviseurs hebben alle kennis en ervaring in huis om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Personeel op detacheringsbasis

Wilt u mensen met een arbeidsbeperking werk bieden in uw bedrijf? Via het Werkgeversservicepunt AVregio (WSPAVregio) kan dit ook op detacheringsbasis. U kunt personeel inlenen waardoor u wel beschikt over personeel, maar minder werkgeversverplichtingen heeft.

Individuele- of groepsdetachering

Zoekt u een fulltime nieuwe medewerker, of iemand voor een paar uur in de week? Is één persoon voldoende of heeft u een heel team nodig? Met detachering krijgt u één of meerdere extra werknemers, voor bepaalde of onbepaalde tijd. Detachering leent zich goed voor een arbeidsintensief proces met een repeterend karakter. Dat kan structureel zijn, of juist om een seizoen piek op te vangen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • wij zoeken voor u de geschikte kandidaat voor uw (tijdelijke) vacature(s)
  • wij fungeren als werkgever en vervullen alle juridische (werkgevers) verplichtingen
  • wij bieden werkgerichte opleidingen en persoonlijke begeleiding van de kandidaten
  • wij bieden aantrekkelijke tarieven
  • u kunt de kandidaten altijd kosteloos overnemen
  • structurele oplossing in flexibele schil met minimale administratie
  • geen kosten bij verzuim- of arbeidsongeschiktheid
  • ervaren begeleiding op de werkvloer (jobcoaching)
  • eigen personeel kan zich richten op kerntaken
  • No risk Polis (optioneel)

Praktische taken

Personeel op detacheringsbasis via het WSPAVregio is bedoeld voor de uitvoering van praktische taken.

Tijdens een bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie zoeken wij in de bestaande werkprocessen naar eenvoudige werkzaamheden. Deze combineren we tot een nieuw takenpakket, waar we vervolgens een geschikte kandidaat bij zoeken uit de doelgroep. Dit advies is kosteloos.  Denk aan vakken vullen, administratieve werkzaamheden, schoonmaken, montagewerk, inpakwerkzaamheden of conciërgewerk. Door deze taken uit te besteden kunt u uw huidige personeel efficiënter inzetten.

Werknemers met een beperking

Het personeel dat u inleent via het WSPAVregio valt onder de doelgroep ‘banenafspraak’ van de Participatiewet. Het is personeel met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking. De werknemers worden geselecteerd en opgeleid door gecertificeerde leerwerkbedrijven. U krijgt gemotiveerd en capabel personeel voor een aantrekkelijk tarief. U voldoet hiermee aan de afspraken uit de banenafspraak.

Begeleiding

Het is voor de meeste werkgevers nieuw om met deze doelgroep te werken. Onze adviseurs geven u advies en ondersteuning. Een jobcoach begeleidt de nieuwe werknemer(s) op de werkvloer.

Aan de slag met personeel op detacheringsbasis? Of wilt u weten of detachering past bij uw bedrijf? Met een arbeidsanalyse of quickscan ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Jobcoaches vanuit UWV en of Avres

Onze jobcoaches, bezoeken u als werkgever en worden door UWV of Avres. Onze jobcoaches helpen met praktische zaken op het werk, maar fungeren ook als vertrouwenspersoon.

Alvorens te starten met kandidaten kunt u door het UWV een inclusieve bedrijfsanalyse uitvoeren of een Quickscan door Avres. Dit onderzoek helpt u bij uw bedrijfsvoering, om uit te zoeken of er bij nóg meer mogelijkheden zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Wilt u ook een inclusieve bedrijfsanalyse laten doen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.