Door een arbeidsanalyse vinden we nieuwe mogelijkheden

Met een arbeidsanalyse of quickscan ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een kans voor u als werkgever om te voldoen aan de Participatiewet.

Wat is een arbeidsanalyse?

We analyseren de bestaande werkprocessen en functies van uw organisatie en sporen het werk op dat door mensen met een arbeidsbeperking uitgevoerd kan worden. Het WSP AVregio heeft een divers personeelsbestand met hoog- en laagopgeleid personeel. We geven ook advies over mogelijke subsidies, financiële regelingen of bieden begeleiding op de werkvloer.

Arbeidsanalyse: een gedegen advies in 4 stappen

Een arbeidsanalyse is een grondig onderzoek waar gekeken wordt naar de mogelijkheden voor u als werkgever om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan te bieden. Hier leest u hoe we te werk gaan.

De uitkomst van een arbeidsanalyse

Na onze analyse ontvangt u van ons een advies met daarin de kansen die wij zien. Soms zijn er al openstaande vacatures die geschikt zijn voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Er zijn ook bedrijven die (delen van) het productieproces laten uitvoeren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een andere mogelijkheid is jobcarving, ook wel banencreatie genoemd.

Jobcarving

Bij jobcarving kijken we of uw personeel het werk doet waarvoor het is opgeleid en aangenomen. Alle – vaak eenvoudige handelingen en taken – die daarbuiten vallen bundelen we in nieuwe functies die geschikt zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voorbeelden

De banen die ontstaan verschillen per bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een afdelingsassistent die administratief werk overneemt en telefoontjes beantwoordt. In de horeca kunt u denken aan het indekken van de tafels of het snijden van groenten in de keuken. Soms wordt het hele productieproces uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Quickscan: snel de kansen inzichtelijk

Met een quickscan maken we de kansen snel inzichtelijk. Dat doen we op basis van enkele gesprekken met u en uw collega’s. Soms kunnen we direct een geschikte vacature opstellen. Na de quickscan kunt u altijd kiezen voor een volledige arbeidsanalyse.

Kosten

Wij rekenen geen kosten voor een quickscan of arbeidsanalyse. We rekenen wel op uw inzet en betrokkenheid.