Avres tekent voor samenwerking met de Albert Heijn.

 

Speciaal reisde Amanda van der Swart op maandag de 22e af van het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam naar Meerkerk. Hier ondertekende ze samen met onze directeur Patrick van Uitert de samenwerking met WSP-AV. Albert Heijn wil graag op een duurzame manier werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking binnen de gemeenten Vijfheerenlanden, Gorinchem en Molenlanden.

Dat doet de supermarktketen graag in alle vestigingen op een zelfde manier. Daarom hebben Albert Heijn en het Werkgeversservicepunt AVregio (WSP-AV) de belangrijkste uitgangspunten voor samenwerking in deze intentieverklaring opgenomen.

Albert Heijn biedt perspectief

“We richten ons daarbij niet alleen op de beperking, maar juist op wat mensen wel kunnen. We bieden perspectief, een leeromgeving en het gevoel erbij te horen,” zei Amanda van der Swart. “WSP-AV is de partij om deze kandidaten te werven en selecteren voor ons.”

Afspraken over werving en begeleiding

De werkafspraken betreffen het werven, selecteren en plaatsen van mensen, die in het bezit van een doelgroepverklaring. Om deze mensen de juiste begeleiding te bieden, spreken Albert Heijn en het WSP af dat ze per kandidaat beoordelen hoe ze de begeleiding vormgeven en wat daarbij de rol is van Albert Heijn en wat Avres of UWV oppakt. Uitgangspunt is hierbij dat de kandidaat centraal staat. De opgeleide jobcoaches van Albert Heijn zijn ervaren Albert Heijn medewerkers. Zij hebben veel kennis van de regio, de winkels, de beschikbare vacatures en het werken in de winkel. Zij zijn dus uitstekend in staat om de kandidaten op de werkvloer in te werken en te begeleiden.

Albert Heijn als voorbeeld

Patrick Uitert wil graag dat de Albert Heijn een voorbeeld zal zijn voor werkgevers binnen de AV regio om meer kandidaten aan te nemen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. “Daar heb je als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt zelf ook veel aan!”

Meer weten hoe u kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt inzetten? Bel uw accountmanager Stijn Schuller > via 0183 – 751750